Predstavitelia SDĽ si pripomenuli výročie vpádu vojsk Varšavskej zmluvy na územie Československa

23.08.2010 Celý región

Bratislava, 20.08.2010: Predseda SDĽ Marek Blaha spolu s členkou predsedníctva Natáliou Gálisovou si dnes položením venca k pamätnej tabuli pripomenuli pamiatku obetí augustových udalostí z roku 1968.
Okupácia Československa bola trestom Moskvy za reformné zmýšľanie našich politikov, ktorí sa rozhodli dať socializmu takzvanú ľudskú tvár. Na základe dohôd po druhej svetovej vojne patrila Československá republika do vtedajšej sovietskej sféry vplyvu. Akákoľvek vonkajšia pomoc pre našu krajinu nebola možná, lebo veľmoci si sféry vplyvu rešpektovali. Počas augustových udalostí prišlo o život viac ako sto nevinných ľudí. Na týchto ľudí nesmieme zabúdať, pretože obetovali život za svoju krajinu.

Udalosti augusta 1968 nám pripomínajú aké tragické následky môže mať keď politici zabúdajú, že svoju moc nesmú zneužívať proti tým, ktorí im ju prepožičali. U nás bola pred 42 rokmi zahraničnými okupantmi krvavo potlačená vôľa ľudí a to umožnilo neľudskému režimu pokračovať ešte viac ako 20 rokov.

„Som rád, že v dnešnej dobe sa naši predstavitelia nemusia obávať vojenskej intervencie ak sa rozhodnú robiť politiku v prospech občanov, a bolo by skvelé ak by túto slobodu konať v prospech ľudí využívali častejšie než to dnes robia. “ – povedal predseda SDĽ Marek Blaha.

Tlačový servis SDĽ
 

Vyberte región